Реклама
Страница 1 из 4 123 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 1 по 10 из 33

Тема: Літак "Бекет" з пінокартону (своя придумка)

Постоянный пользователь

Записей в дневнике
    2
    Вес репутации
    13

Літак "Бекет" з пінокартону (своя придумка)

Всім вітання.

Першим моїм літаком був "Стрімкий", дуже сподобався як літак-тренер. І знаю, що його використовують і як літак-FPV. Але він не розбірний, що для мене дуже актуально, бо маю велосипед і мені зручно було б об'єднати велопокатушки з літакополітушками. Та і будувати його мені було зовсім не просто.

За мету було побудувати літак розбірний і простий в будуванні. Нічого інноваційно-революційного не придумав. Просто концентрація всіляких ідей, придумок і якихось оригінальних рішень, що я вже випробував будуючи такі літаки як Стрімкий і FT Bloody Wonder, а також перегляд відео з будуванням всіляких літаків на youtube.

Кінцевий результат поки тільки в голові. По ходу будування, яке буду висвітлювати тут, буду викладати фото (відео) процесу. Сподіваюсь зможу і креслення зробити в електронному вигляді, бо з програмами в яких креслять я не маю досвіду.

Задумав літак типу Twin-Boom Pusher або Стрімкий. З розмахом крил 2 метри.
    Для літака закупив два листи пінокартону 1400Х1000 мм. Один 5 мм інший 3мм товщиною. Той що 3мм для крил, 5мм для фюзеляжу, стабілізатора, хвоста і всіляких там лонжеронів, перегородок, коробів під рейки, тощо. Клею гарячим клеєм, фанера буде тільки для моторами. Дерев'яна рейка всередину крила для міцності і рейки для стабілізатора з хвостом.

Це що на цей момент є.
    Нажмите на изображение для увеличения. 

Название:	1.jpg 
Просмотров:	800 
Размер:	371.2 Кб 
ID:	168774Нажмите на изображение для увеличения. 

Название:	2.jpg 
Просмотров:	781 
Размер:	192.1 Кб 
ID:	168775Нажмите на изображение для увеличения. 

Название:	3.jpg 
Просмотров:	1234 
Размер:	192.2 Кб 
ID:	168776Нажмите на изображение для увеличения. 

Название:	4.jpg 
Просмотров:	852 
Размер:	219.1 Кб 
ID:	168777

Поки не зовсім сформувалась думка як приєднати крила один до одного щоб і розбірне і міцне було. Є декілька ідей, ще не визначився яку саме обрати. Від того залежить як буду крила до фюзеляжу кріпити.

Викрійка крила. Малював у Компасі перший раз. Вийшло, як вийшло. крило Бекет.zip

Постоянный пользователь

Вес репутации
    12
    Ничего так аппарат... еще и 2 метра размаха
    Напоминает вот этот аппарат, но здесь вроде 1.4м

Название:	Yellow pusher.jpg 
Просмотров:	1339 
Размер:	136.0 Кб 
ID:	168788

*** Скрепить крыло так, чтобы оно было разьемным...
    На Бикслер 2 в крыле стоит карбоновый стержень, держится там просто плотной посадкой. А две половинки крыла - на пазах и шурупе из пластика...

http://www.hobbyqueenitalia.com/publ...BIXLER-2-2.jpg

Можно попробовать сделать как на самолетах авианосного базирования - крылья складываются "вверх", как на F4U Corsair...
    Мое имхо, но это с петельками мороки будет и риск "сложиться в воздухе", главное сделать это грамотно и надежно.

** Интересный аппарат!

Постоянный пользователь

Записей в дневнике
    2
    Вес репутации
    13
    Цитата Сообщение от Ruslan_Vranov Посмотреть сообщение
    Напоминает вот этот аппарат, но здесь вроде 1.4м

На Бикслер 2 в крыле стоит карбоновый стержень, держится там просто плотной посадкой. А две половинки крыла - на пазах и шурупе из пластика.

** Интересный аппарат!
    Так звісно що схожий. Нічого нового ж не придумав
    Основний напор на простоту будування і щоб легко розбирався-збирався.

А от за "пази" велика дяка, я якось їх упустив з виду. В мене теж рейка дерев'яна чи карбоновий стрижень на пів крила заходить дуже щильно. А от як зробити щоб крила не прокручувались навколо стрижня ще думав. Пази це саме воно! Дякую. Ну і фюзеляж буде з місцем під крила як у бліксера що ви навели як приклад.

Дякую за цікавість до цієї теми.

Постоянный пользователь

Вес репутации
    12
    Цитата Сообщение от taburyak Посмотреть сообщение
    Так звісно що схожий. Нічого нового ж не придумав
    Основний напор на простоту будування і щоб легко розбирався-збирався.

А от за "пази" велика дяка, я якось їх упустив з виду. В мене теж рейка дерев'яна чи карбоновий стрижень на пів крила заходить дуже щильно. А от як зробити щоб крила не прокручувались навколо стрижня ще думав. Пази це саме воно! Дякую. Ну і фюзеляж буде з місцем під крила як у бліксера що ви навели як приклад.

Дякую за цікавість до цієї теми.
    Ну, каждый моделист по сути конструктор и инжинер... с собственным маленьким конструкторским бюро

Чтобы не прокручивался, опять же, посмотри фотографии Бикслера, там крыло из двух половинок.
    Но, тебе, для жесткости крыло на скручивание, лучше сделать нервюры. Хотя не обязательно, если просто блинчиком летать.
    Пазы там устроены так, что один выше, а другой ниже. Когда крыло собрано, получается единая деталь, но нужно чтобы что-то их держало... шуруп, болт, гвоздь, деревянная палочка...
    Я бы сделал эти пазы из того же пенокартона и дерева. Как доподнительный лонжерон. А чуть дальше, 2 винта для фюзеляжа... сковзь него например.
    *** просто делюсь мыслями

Постоянный пользователь

Записей в дневнике
    2
    Вес репутации
    13
    Я бы сделал эти пазы из того же пенокартона и дерева. Как доподнительный лонжерон. А чуть дальше, 2 винта для фюзеляжа... сковзь него например.
    Нервюри робити не буду, щоб вагу не додавати і ускладнювати конструкцію. Літати буду тільки млинчиком. Та і крило виходить дуже міцне і жорстке і без нервюр.

Щодо пазів з пенокартону, то так і думаю робити. Дякую.

- - - Добавлено - - -

Я ось думав спочатку так робити:

Название:	00e6032c02fb.jpg 
Просмотров:	722 
Размер:	149.7 Кб 
ID:	168929
    В торець крила вклеїти фанеру і в середній отвір головний лонжерон рейку для міцності і попереду і позаду ще по додатковому лонжерончику щоб не скручувалось. Але це з фанери доволі складну деталь прийдеться виготовити.

Поки ще думаю. Мабуть треба таки випиляти таку запчастину з фанери і з пінокартону пази. А потім прикласти, приміряти, що краще - обрати.

- - - Добавлено - - -

І ще в тих фанерках зробити такі "вушка" для з'єднання болтом чи шурупом, як тут:

Название:	1(10).jpg 
Просмотров:	680 
Размер:	133.8 Кб 
ID:	168937

- - - Добавлено - - -

У фюзеляжі ніша для начинки шириною у 50мм буде достатньою? Щоб і акумулятор 5000мА 3S вліз (на сайтах дивився наче ширина не перевищує 50мм), і ArduFlyer габарити плати 40мм + корпус (має 50мм вистачить). Що ще треба врахувати?

- - - Добавлено - - -

Постоянный пользователь

Вес репутации
    12
    Дык, Сударь! У Вас же 2 метра размаха... а фюз 5 см шириной...
    Делайте 10+! Самолет и полезную нагрузку таскать сможет и успешно его сбросить в небе
    Даже кину видео полезное...

Що ще треба врахувати?

Жесткость... например, что бы фюзеляж не лопнул и 5-литровый аккумулятор не улетел отдельно от самолета, плату Ардю обмотать упаковочным пенопластом, на всякий, когда упадешь то оно не сломается...

Вставка, куда собственно входят две половинки крыла - красивое решение!

*** Жду продолжения! Очень такая, интересная тема
    Мне скоро новый аппарат в парк строить... вот ломаю голову что

Постоянный пользователь

Записей в дневнике
    2
    Вес репутации
    13
    Делайте 10+! Самолет и полезную нагрузку таскать сможет и успешно его сбросить в небе
    Даже кину видео полезное...
    Ну я думав фюзеляж робити видовжений по вертикалі. Ширина, наприклад, 50-60мм, а висота 100мм. Щоб можна було на носі зробити западину під курсову камеру і передавач відео. Як тут, наприклад:

Название:	FPV-EPP.jpg 
Просмотров:	685 
Размер:	68.3 Кб 
ID:	169277
    Корисне навантаження? Хм... В мене немає ще на чому зважити все те добро, що в небо має летіти, але здається літак буде не дуже легким сам по собі. Треба на 8 березня купити дружині кухонні ваги, щоб свої літаки важити
    Це корисне відео я дивився. Підписаний на того дядька. Як зробити крило я в нього підглянув. Але мені не до вподоби його (туби) труби. Мені більше до вподоби як у FT "Пє"-образний профіль. Той що більший до фюзеляжу, а той що з начинням, менший всередину вставляється і фіксується за допомоги дерев'яних шпикачок.
    Поки думатєльний процес йде. Може до завтра щось з фюзеляжем придумаю.

І ще, ось хто може пояснити мені. Так званий матеріал "Depron", Foamboard і пінокартон це одне й те саме чи різне? Бо як буде літак важкий, то буду шукати матеріал інший (який?), а цей буде як макет-приклад.

Що ще треба врахувати?

Жесткость... например, что бы фюзеляж не лопнул и 5-литровый аккумулятор не улетел отдельно от самолета, плату Ардю обмотать упаковочным пенопластом, на всякий, когда упадешь то оно не сломается...
    Ну то зрозуміло.
    Вставка, куда собственно входят две половинки крыла - красивое решение!
    Дякую. Сподіваюсь на перевірку буде вдале рішення.

*** Жду продолжения! Очень такая, интересная тема
    Мне скоро новый аппарат в парк строить... вот ломаю голову что
    Дякую за цікавість. А щодо поради який літак будувати, то вже самі думайте
    Мені поки досить тренера, пілотажки, бойового і для ФПВ

Постоянный пользователь

Вес репутации
    0
    Цитата Сообщение от taburyak Посмотреть сообщение

І ще, ось хто може пояснити мені. Так званий матеріал "Depron", Foamboard і пінокартон це одне й те саме чи різне? Бо як буде літак важкий, то буду шукати матеріал інший (який?), а цей буде як макет-приклад.
    я не большой специалист, но имхо: депрон - это почти наша "потолочка"; foamboard то же, что и пенокартон; пенокартон - это потолочка, оклееная бумагой.. даже похоже "ламинированной" бумагой

у меня стоит на балконе биплан, сделанный по flitetest чертежам, из пенокартона.. хз почему то так до сих пор и не полетел, пару раз пытался запускать, пару раз крыло клеил заново.. и жалко его разгоцать, красивый - так и ждет лучших времен
    к чему я - так вон вроде да, тяжеловат - по сравнению с потолочка + скотч; хотя мотор + проп соответствующие все потянут, а вот при краше вес лишний скажется

я вон сегодня крашнулся http://youtu.be/wAmXyfqyB2g?t=1m50s - и ничего, вечером приклею хвост назад, остальное практически нецарапанное (похожий твин-боом-пушер делал, размах правда "всего" 1.3 м)

минус узкого фюзеляжа - надо иметь хорошие навыки проктолога, чтобы там все разместить ;)
    вроде прикидываешь - норм, а начинаешь раскладывать.. нуда палец не влезает, там провод не воткнешь, потому что взяться неудобно.. пинцет и такая-то мать в помошь..

Делайте 10+!
    поддерживаю.. тем более блинчиком, надоест - можно будет высыпать прицельно что-нибудь сверху ;)

з.ы. а мне тот дядька нравится вот сделаю "слойку" и потом сделаю как у него "квадратную трубу с крыльями"

Постоянный пользователь

Вес репутации
    12
    Ну как там развитие модели проходит?

Постоянный пользователь

Записей в дневнике
    2
    Вес репутации
    13
    Цитата Сообщение от fat.hamster Посмотреть сообщение
    я не большой специалист, но имхо: депрон - это почти наша "потолочка"; foamboard то же, что и пенокартон; пенокартон - это потолочка, оклееная бумагой.. даже похоже "ламинированной" бумагой
    Ну я теж так вважав, дещо засумнівався

Цитата Сообщение от fat.hamster Посмотреть сообщение
    поддерживаю.. тем более блинчиком, надоест - можно будет высыпать прицельно что-нибудь сверху ;)
    Вмовили, буде фюзеляж завширшки 10 сантиметрів.

- - - Добавлено - - -

Ну как там развитие модели проходит?
    З фюзеляжем мудрую. Ось що маю на цей час. Центральна частина куди вставляються крила, знизу фюзеляж з двох частин. Одна частина де буде мотор з регулятором (тил) і інша частина де буде все інше (фронт), поки ще не зробив. Обидві частини будуть з'ємними. Хочу таки модульність і універсальність.

Название:	2014-01-20 14.31.08.jpg 
Просмотров:	672 
Размер:	134.6 Кб 
ID:	169804Нажмите на изображение для увеличения. 

Название:	2014-01-20 14.34.33.jpg 
Просмотров:	680 
Размер:	108.0 Кб 
ID:	169805Нажмите на изображение для увеличения. 

Название:	2014-01-20 14.34.44.jpg 
Просмотров:	659 
Размер:	122.6 Кб 
ID:	169806Нажмите на изображение для увеличения. 

Название:	2014-01-20 14.34.59.jpg 
Просмотров:	628 
Размер:	162.6 Кб 
ID:	169807

- - - Добавлено - - -

Ось складений до купи, з того що вже є. На жаль літак таки важкий виходить. Вже вага його приблизно 1 кг. Це пустий, без коробки-фюзеляжу, де будуть акумулятори. Передбачаю, що пустий літак, без обладнання, буде близько 1.2 - 1.3 кг.

Название:	18.33.55.jpg 
Просмотров:	712 
Размер:	182.6 Кб 
ID:	169821
    Чи для бандури з розмахом крил в 2 метри це нормальна вага?

TEST

Страница 1 из 4 123 ... ПоследняяПоследняя

Информация о теме

Пользователи, просматривающие эту тему

Эту тему просматривают: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)